IT Application Manager Digital channels

Stockholm
Ansök senast 2019-05-26

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser. 

 

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Nu söker vi en IT Application Manager för Digitala kanaler till den grupp som förvaltar och utvecklar våra system som stödjer vår kommersiella verksamhet (externa webbar, parkering, restauranger, reklamytor och butiker) samt vår flygoperativa verksamhet (start och landningstjänster, marktjänster och flygplansparkering) 

 

Dina arbetsuppgifter 

Tillsammans med gruppen ansvarar du för att fortsätta vår påbörjade digitaliseringsresa i syfte att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Som IT Application Manager hos oss arbetar du i ett agilt utvecklingsteam med att leda, förvalta och vidareutveckla de digitala kanalerna tillsammans med produktägarna. De IT-lösningar som teamet ansvara för stödjer de kommersiella processerna på flygplatserna så som Swedavias webbplats och mobilapp för resenärer. Lösningarna är byggda i Episerver och Microsofts teknik och driftas i Episerver Cloud. Teamet ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av befintliga IT-lösningar men bygger även nya framtida IT-lösningar. Teamet består, utöver dig, även av produktägare, utvecklare, testare och UX-designer. Du ansvarar för flera andra digitala tjänster/IT-system som ingår i förvaltningsobjektet, vi har nyligen implementerat PM3 som förvaltningsmodell. Du ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av dessa tjänster och har dialog med leverantörerna. 

 

Din profil 

Du trivs i en roll med många kontaktytor. Du har gedigen erfarenhet av förvalta och vidareutveckla webbaserade IT-lösningar samt erfarenhet av leda agila utvecklingsteam. Du ska ha erfarenhet samt mycket god kunskap om följande områden: 

  • Digitala lösningar 
  • Webbaserade lösningar i EpiServer, gärna Cloud 
  • Mobila applikationer 
  • Agila arbetssätt 
  • Arbete som scrummaster dvs att coacha och leda agila team 
  • Kunna leda och organisera förändringar i IT-miljön 

Vidare har du en god förmåga till helhetssyn. Du jobbar strukturerat samt är en kommunikativ och social person som gillar att jobba i team. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den operativa verksamheten på en flygplats och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet, men det är inte ett krav. 

 

Vi erbjuder  

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.    

 

Anställning och kontakt  

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. 

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 26 maj 2019. 

Kontaktperson

Jenny Laurell

jenny.laurell@swedavia.se