Solution Architect till flyginformationssystem

Stockholm
Ansök senast 2019-05-26

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser. 

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Just nu söker vi en lösningsarkitekt som ska ansvara för arkitekturen i vårt flyginformationssystem.  

Dina arbetsuppgifter 

I rollen som lösningsarkitekt/teknisk specialist kommer du att arbeta med att förvalta och vidareutveckla vårt flyginformationssystem som är ”hjärtat” i vår operativa verksamhet på flygplatserna. Du kommer ha en nyckelroll i att förstå helheten av systemlösningen både övergripande och på en mer detaljerad nivå. 

Du och dina kollegor ansvarar för systemet i nära samarbete med våra applikations- och driftsleverantörer. I din roll som lösningsarkitekt samarbetar du med många olika parter bl.a. arkitekter inom integration och API, leverantör och kollegor inom IT- säkerhet. I rollen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. 

  

Din profil 

För att lyckas i rollen har du gedigen erfarenhet av förvaltning av komplexa verksamhetskritiska IT-lösningar och driftsmiljöer. Du är en erfaren lösningsarkitekt som lätt sätter dig in i nya komplexa lösningar. Du är mycket tekniskt kunnig och har en förståelse för helheten, samt har mycket god kunskap om följande områden: 

 • Systemarkitektur 
 • Microsofts plattformar; Windows Server, .NET applikationer och arkitektur samt koppling till databaser 
 • Distribuerade IT-lösningar, dess krav på nätinfrastruktur, brandväggsregler, lastbalansering o. dyl. 

Vidare har du en god förmåga till helhetssyn. Du är en social och kommunikativ person som trivs att jobba tillsammans i team och trivs i en roll med många kontaktytor. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den flygoperativa verksamheten och snabbt kan sätta dig in i användarnas förväntningar och omsätta dessa till rätt tjänster som gör nytta för hela Swedavias verksamhet, men det är inte ett krav.Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder  

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt genomför vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.    

Anställning och kontakt  

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Mia Bystedt, Manager Web and Flight operations Systems, mia.bystedt@swedavia.se alt. Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, telefon 073 867 77 78, e-post jenny.laurell@swedavia.se. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 26 maj 2019. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Kontaktperson

Jenny Laurell

jenny.laurell@swedavia.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Solution Architect till flyginformationssystem
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %