API Platform Architect

Stockholm
Ansök senast 2019-05-26

Vill du vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplats?

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Området Information Management är högt prioriterat inom Swedavia med stor betydelse för att nå våra högt satta affärsmål. Molnbaserade REST API:er är ett satsningsområde inom Information Management och därför söker vi en nu en API Platform Architect.  

Dina arbetsuppgifter 

Som API Platform Architect inom leveransområdet Information Management kommer du att ha det övergripande ansvaret för att designa API:er och den tekniska arkitekturen. Du kommer att arbeta tätt ihop med både beställarsidan såsom beställare, slutkonsumenter och leveransledare samt med utvecklarsidan såsom utvecklare, kravledare, testledare, testare och teknisk förvaltning. 

Du arbetar även med systemarkitektur och utmanande lösningar med hjälp av den senaste tekniken på området. Du utarbetar och vidareutvecklar designprinciper, tar fram arkitektur och övergripande design samt dokumenterar lösningsförslag. 

Din profil 

Vi tror att du har ett antal års erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Vi ser också att du gärna har kunskaper och erfarenhet inom; 

 • Specification by Example 
 • informationshantering 
 • IT-säkerhet 
 • REST (ur ett design- och användarperspektiv) 
 • Azure och .NET 
 • agila metoder 

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra större förändringar inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Det är även viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor och är kommunikativ, social och serviceinriktad. 

Certifiering inom ITIL Foundation 3.0 och erfarenhet av projektledning, leveransstyrning och lösningsdesign är önskvärt. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.  

Vi erbjuder 

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.  

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. 

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.  För frågor om tjänsten kontakta Daniel Ögren, IT Manager Information Management, daniel.ohgren@swedavia.se , alt. Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, jenny.laurell@swedavia.se.        

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 26 maj 2019.

Kontaktperson

Jenny Laurell

jenny.laurell@swedavia.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

API Platform Architect
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %