BI Architect

Stockholm
Ansök senast 2019-05-26

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  

Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Området Information Management är högt prioriterat inom Swedavia med stor betydelse för att nå våra högt satta affärsmål.

Dina arbetsuppgifter 

Som arkitekt inom BI har du tillsammans med en kollega ansvar för den övergripande arkitekturen inom BI. I din roll definierar du arkitekturmönster och modelleringsregler för analys och design, samt utvecklar riktlinjer för design och konstruktion för dessa. Tillsammans med kollegor ansvarar du också för att våra systemtekniska lösningar är förankrade i de krav som ställs avseende såväl utveckling som drift gällande både programvara och hårdvara såväl på klientsidan som på serversidan. Du ser till att våra valda tekniska lösningar resulterar i implementeringen av ett system som väl svarar upp mot ställda krav samt att valda lösningar väl ansluter sig till val av systemarkitektur.  

Din profil 

Vi tror att du har ett antal års bred erfarenhet inom verksamhetsnära IT och har kompetens som är unik för kompetensområdet Business Intelligence samt har förståelse för de system och utvecklingsplattformar som ingår i området. Du har ett starkt verksamhetsintresse och god förståelse för affären med en förmåga att mappa fysiska modeller till businessmodeller. Du har kunskap och intresse för moln inom analysdomänen och inom avancerad analys (predektiv och preskriptiv analys). Du besitter också kompetens för att omsätta användarkrav till en realiserbar struktur. Rollen innefattar också att utreda vilka metoder och verktyg som bör användas för insamling och design av logisk modell, bearbetning och användning av vilka KPI, mätvärden, faktatabeller och dimensionstabeller som behövs vad gäller både specifikation av funktion och design, dimensionsmodellering och metadata. 

Som person har du en god förmåga att arbeta med många parallella initiativ samt har en god förmåga att få saker att hända utan att behöva göra allt själv. Du arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi erbjuder 

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.  

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida och i Framtidens Karriär kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. 

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.  För frågor om tjänsten kontakta Daniel Ögren, IT Manager Information Management, daniel.ohgren@swedavia.se , alt. Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, jenny.laurell@swedavia.se.        

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 26 maj 2019.

Kontaktperson

Jenny Laurell

jenny.laurell@swedavia.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

BI Architect
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %