BI Developer

Stockholm
Ansök senast 2019-05-26

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  


​Swedavia IT består av cirka 100 medarbetare och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Området Information Management är högt prioriterat inom Swedavia med stor betydelse för att nå våra högt satta affärsmål. 


Dina arbetsuppgifter 

Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att utveckla analysförmågan på ett sätt som stödjer Swedavias långsiktiga affärsmål. I ditt ansvar ligger att förbereda, analysera och visualisera data i syfte att följa upp, styra och utveckla vår verksamhet. Våra analyser utförs med stöd av produkter inom avancerad analys, samt traditionell BI, och presenteras och visualiseras i verktyg från främst Microsoft. Vi har flera datalager och vi är just nu i en förflyttning mot molnförmågan. Gruppen ansvarar även för utveckling och förvaltning av integrationer, Swedavias molnbaserade API plattform och APIer. 

Du medverkar i projekt och tar ansvar för nyutveckling och effektivisering av våra system. Du samverkar med kravställare inom den egna verksamheten samt med våra leverantörer för att säkerställa drift och systemnära förvaltning. Inom Information Management arbetar vi agilt och har en ambition att arbeta enligt DevOps med fokus på analys, Cloud, API:er och integration. 

Din profil 

Vi tror att du har ett antal års bred erfarenhet inom verksamhetsnära IT och har kompetens som är unik för kompetensområdet Analytics samt har förståelse för de system som ingår i området. Vidare har du kunskap inom: 

 • Microsofts visualiserings och rapporteringsverktyg 
 • Advanced Analytics verktyg 
 • T-SQL 
 • krav 
 • design (arkitektur) 
 • systemutveckling 
 • test 

Du har en stark ambition till att utvecklas och har en god förmåga att lösa komplexa problem. Då du kommer att arbeta med affärskritiska system med stor verksamhetspåverkan är noggrannhet en viktig egenskap för att lyckas. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder 

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus. 

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På Swedavias hemsida kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.                   

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda.  För frågor om tjänsten kontakta Daniel Ögren, IT Manager Information Management, daniel.ohgren@swedavia.se , alt. Jenny Laurell, rekryteringsspecialist, jenny.laurell@swedavia.se.        

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 26 maj 2019.

Kontaktperson

Jenny Laurell

jenny.laurell@swedavia.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

BI Developer
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %